6 manieren om donkere kringen onder je ogen te verminderen

Aangemaakt op in blog / algemeen

Zwarte kringen en zware wallen onder je ogen zijn niet fijn. Je ziet er vermoeid uit en ook maken ze je jaren ouder dan dat je je voelt. Er zijn verschillende oorzaken voor dit verschijnsel: te weinig slaap, te veel alcohol of te veel huilen. Gelukkig is er iets aan te doen. De oplossing ligt waarschijnlijk al in je keuken!

1. Komkommers: Dit is waarschijnlijk de beste remedie tegen kringen onder je ogen. Een schijfje komkommer verkoelt en gaat ontstekingen tegen. Snijd twee schijfjes van je komkommer en leg ze voor 25 minuten op je ogen. Sluit je ogen, relax en laat de komkommers hun werk doen.

2. Melk: watjes met melk helpen tegen opgezette ogen. Dip twee watjes in melk en leg deze op je ogen. Laat het zo 'n half uur intrekken. Je kunt dit zo vaak herhalen als nodig is.

3. Vitamine E: Vitamine E is goed voor je huid en helpt dus ook voor je ogen. Voeg wat druppels vitamine E toe aan een schaaltje met ijskoud water. Maak twee wattenschijfjes hiermee nat en leg deze voor zo'n twintig minuten op je ogen.

4. Koude lepel: Plaats twee lepels in ijswater en laat ze goed koud worden. Leg de lepels dan een aantal miuten op je ogen. De kou zal opgezette ogen doen slinken.

5. Aardappels: Leg een aardappel in de koelkast. Snijd twee dunne plakjes en leg deze over je ogen. Net als komkommer heeft aardappel een kalmerende werking. Leg de schijfjes op je ogen en laat voor ongeveer 20 minuten zitten.

6. Natte theezakjes: gebruikte theezakjes (zwarte of groene thee) kun je na gebruik koelen in de koelkast. Deze kun je dan als een soort koude compress goed op je ogen leggen. De verkoelende werking zorgen dat de opgezetheid rond je ogen verminderd en dat je er weer beter uit ziet.

Drink genoeg water en je kunt weer voor de dag komen!

 

 

Dagelijkse  Gezondheidstip

Dagelijkse tips voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Zorg goed voor jezelf!

`