Afwas

Aangemaakt op in blog / algemeen

Al jaren hebben we een afwasmachine. Afwassen was nooit onze hobby. Ik was een kei in het opstapelen van de afwas. Gingen we eenmaal aan de slag, dan waren we een hele avond bezig. Zodra we het ons konden permitteren, kochten we een afwasmachine. Nooit meer afwas op het aanrecht. Tijd voor andere dingen.

Gert vindt het heerlijk om af te wassen, om met dweiltjes en sponsjes de vuilste potten en pannen schoon te boenen. Ik kan hem daar niet mee helpen. Zodra ik een natte pan oppak om af te drogen, raakt Gert totaal in de war. De pan wordt nog een keer afgewassen en grondig afgespoeld. Dit herhaalt zich als ik maar met mijn theedoek in de buurt durf te komen. Ik laat hem maar rommelen. Na een tijdje ruim ik in de keuken alles op. De vaatwasmachine heeft even vrijaf.

Simone Saarloos

  Sinds januari 2009 weten we dat Gert, man van Simone en baasje van hond Bonne, de ziekte van Alzheimer heeft. Simone schrijft regelmatig over de manier waarop zij met z'n drieën Alzheimer proberen in te passen in hun leven. Lees hier de hele geschiedenis.

`