Dagelijkse Gezondheidstips

Aangemaakt op in blog / algemeen
De tips van deze week voor een gezonde levensstijl

Iedere dag een tip? Volg ons op facebook!

1. Tennisballen???

Last van hoofdpijn? Stop dan eens twee tennisballen in een sok en knoop de sok dicht. Ga op je rug liggen en leg de ballen op de plek waar je nek overgaat in je hoofd. Bij veel mensen zorgt dit voor een verlichting van de pijn.

foto van KiesvoorjeZorg.nl.

2. Neem de trap!

Neem de trap in plaats van de lift. Dit geldt zeker voor werknemers die veel zittend werk doen. Door de trap nemen verbrand je meer calorieën en zorg je voor een verbeterde bloedcirculatie.foto van KiesvoorjeZorg.nl.

3. Loop een rondje!

Een lange auto of vliegreis voor de boeg? Hou je bloedcirculatie op peil door af en toe een wandeling te maken, op de parkeerplaats of in het vliegtuig. Als je urenlang in dezelfde houding blijft zitten, vermindert je bloeddoorstroming en kunnen levensbedreigende stolsels ontstaan.

foto van KiesvoorjeZorg.nl.

4 Wissel je tas af!

Wat voor tas je ook draagt, probeer elke keer af te wisselen met arm of schouder. Op deze manier blijft het gewicht gelijk en houdt je je rug en schouders gezond.

foto van KiesvoorjeZorg.nl.

5. Relax vóórdat je op vakantie gaat!

24 uur voordat je op vakantie gaat is het van belang om rust te nemen. Vertrek dus niet direct uit je werk. Zowel je lichaam als geest hebben tijd nodig om de overgang tussen drukte en ontspanning te maken.

foto van KiesvoorjeZorg.nl.

6. Let op je BMI!

Heb jij een gezond BMI? Dan moet deze tussen de 20 en 25 liggen. Anders ben je te licht of te zwaar. Je BMI kun je zelf uitrekenen door je lichaamsgewicht (in kilo’s) te delen door het kwadraat van je lengte (in meters).

  foto van KiesvoorjeZorg.nl.

 

7. Gebruik niet te veel zeep!

Kijk uit met zeep. Zeep verwijdert het beschermende vetlaagje op je huid. Volgens dermatologen krijgen schimmels op deze manier vrij spel.

foto van KiesvoorjeZorg.nl.  

Iedere dag een tip? Volg ons op facebook!

`