Natuur is goed voor onze gezondheid

Aangemaakt op in blog / algemeen

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: natuur is goed voor onze gezondheid. Eigenlijk weet iedereen dat al, maar vooral voor ouderen kan natuur net dat beetje extra doen.

 

 

Natuur is goed om ouderen actief te houden, om voldoende vitamine D aan te maken én om gelukkiger te worden. Want zelfs een afbeelding met natuur maakt iets los in onze hersenen, waardoor wij ons beter voelen.

 

Natuur en ouderen

In het ‘Vitaal Journaal’ van deze maand gaat Sabine Uitslag op bezoek bij zorgorganisatie Pennemes in Zaandam. Zij waren eerder dit jaar de allereerste zorgorganisatie die zich aansloot bij het project ‘Grijs, Groen & Gelukkig’ van IVN Nederland. Ondersteund door de Nationale Postcode Loterij gaat IVN de komende tijd hard werken aan het groener maken van zorgorganisaties in Nederland. En dat is nu al een succes. Maar liefst tien zorgorganisaties gaan de komende maanden met IVN aan de slag om meer natuur naar binnen te brengen. En er staan nog meer organisaties te popelen om hetzelfde te doen.

 

Maak ouderen gelukkig

Maar, ook wij kunnen iets doen met elkaar. Wij kunnen meehelpen om ouderen in Nederland een gelukkige oude dag te bezorgen. IVN is opzoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om ouderen mee de natuur in te nemen. Gewoon eens een wandelingetje. Het kan een wereld van verschil maken en het is nog lekker ontspannend ook! Wil jij dus bij jou in de buurt de handen uit de mouwen steken? Meld je dan aan bij IVN en doe mee!

Ned 7

NED7 is een online community die een positieve bijdrage wil leveren om onze maatschappij blijvend te veranderen als het gaat ouderen, zorg en welzijn. NED7 is een partner van KiesvoorjeZorg.nl.

`