Regiotaxi

Aangemaakt op in blog / algemeen

'(...) De Stadsregiotaxi brengt u van deur tot deur en is een gemakkelijk en goed alternatief voor de bus en de taxi. Een prima vorm van aanvullend openbaar vervoer voor iedereen.' Uit: folder Stadsregiotaxi Arnhem/Nijmegen



Gert gaat elke week naar de 'kopgroep', een groep mensen die met elkaar bespreken hoe zij met hun 'kopproblemen' omgaan. Om daar te komen maakt Gert gebruik van de regiotaxi. De taxi komt hem 's morgens ophalen en brengt hem tussen de middag weer thuis. En dat alles voor maar 2,20 euro. Prachtig zou je zeggen. Voor Gert is het echter 'a hell of a job' (een vaak door ons geciteerde uitspraak van Denise, de dochter in de serie The Royle Family). Het begint al 's morgens bij het opstaan. Hoe laat we ook opstaan: Gert is heel gehaast. De taxi komt immers zo. Met enige aandrang krijg ik hem zo ver zich te scheren, tanden te poetsen, zich rustig aan te kleden, Bonne snel even te laten plassen en poepen, en wat te eten. Andere dagen de gewone gang der dingen, maar niet als de taxi komt. Dan het geld. Je moet je eens voorstellen wat het betekent als je geen idee van de munten hebt en je die munten ook nog onder druk tevoorschijn moet zien te toveren. Stress dus, heel veel stress. Maar dat is nog niks bij de stress die in de taxi zelf ontstaat. Soms moet Gert zelf maar zien dat hij in de auto komt (graag binnen twee minuten, want anders rijden ze weg), wordt Gert met zijn twee meter achterin tussen twee dikkertjes in een auto ter grootte van een Panda gepropt ("Je bent nog jong, dat gaat wel!") en stopt de taxi op allerlei adressen, maar steeds niet de onze. Gert komt meestal bekaf thuis. Van deur tot deur, maar gemakkelijk?

Simone Saarloos

  Sinds januari 2009 weten we dat Gert, man van Simone en baasje van hond Bonne, de ziekte van Alzheimer heeft. Simone schrijft regelmatig over de manier waarop zij met z'n drieën Alzheimer proberen in te passen in hun leven. Lees hier de hele geschiedenis.

`