Van kopgroep naar kop naar groep

Aangemaakt op in blog / algemeen

Bijna twee jaar ging Gert elke woensdagmorgen naar de 'kopgroep', sinds Gert moeilijker praat: de 'kop'. De kopgroep is een groep mensen met 'kopproblemen'. In de groep kwamen onderwerpen aan de orde als: wat kan je nog wel, wat niet meer, mag je wel of niet autorijden, wat voor ellende bracht jou de (regio)taxi afgelopen week, gaat boodschappen doen nog wel, hoe blijf je een beetje actief, waar komt die angst vandaan, hoe gaat het thuis?


Enige tijd geleden kregen we te horen dat Gert een andere groep moest gaan zoeken. Volgens de leiding van de groep kan hij niet goed meer over zichzelf vertellen, wil hij het liefst alleen over de gewone dagelijkse dingen praten. We moesten een groep zoeken waar het voor hem vooral gezellig is en prettig om te zijn. Vandaar dat Gert nu twee ochtenden in de week naar een groep voor jong dementerenden gaat. Hoewel ik het nog altijd moeilijk vindt om hem bij de groep (in een verpleeghuis!) af te leveren, heeft Gert het er redelijk naar zijn zin. Hij vindt het prettig om met mensen te zijn die net als hij zich door het leven rommelen, bij wie hij niet zo vreselijk zijn best hoeft te doen om iemand te zijn en om zijn zegje te doen. Dat er een heel lieve hulphond rondloopt, maakt het allemaal natuurlijk nog een stuk leuker!

Simone Saarloos

  Sinds januari 2009 weten we dat Gert, man van Simone en baasje van hond Bonne, de ziekte van Alzheimer heeft. Simone schrijft regelmatig over de manier waarop zij met z'n drieën Alzheimer proberen in te passen in hun leven. Lees hier de hele geschiedenis.

`