Vergeten

Aangemaakt op in blog / algemeen

Heb je de ziekte van Alzheimer, dan werkt je kortetermijngeheugen niet meer. Afspraken, nieuwsberichten, belevenissen kan je niet meer navertellen. Je neemt ze niet op; ze schieten zo weer uit je hoofd. Ook begin je heel langzaam steeds meer van je verleden te vergeten. Gelukkig blijft dat wat aan een bepaalde emotie verbonden is (blijdschap, maar helaas ook verdriet) wat langer hangen.



Gert behoort tot diegenen die goed in de gaten hield of het niet weer eens tijd werd de computer of de muziekapparatuur te vernieuwen. Dat mijn computer nu al weer vijf jaar oud is en zijn laptop nog ouder, moet wel de bemoeienis van Alzheimer zijn. Op dit moment is het belangrijk de apparatuur die we hebben te koesteren. Zo ging laatst onze versterker kapot. Vroeger zouden we zeggen: vernieuwen dan maar. Dat is nu echt heel anders. Een nieuw apparaat betekent dat Gert dat apparaat waarschijnlijk niet of met heel veel moeite en geluk kan bedienen. We hebben de versterker dus gewoon laten maken! En hij doet het gelukkig weer als een tierelier.



Je zal het altijd zien. Gisteren deed de cd-speler het niet meer. Het laatje met de cd ging niet meer open. Op zolder stond nog een oude cd-speler. Die heb ik gepakt en geïnstalleerd (vreselijk stoer!). Nu moet Gert weer leren om met dit 'nieuwe' exemplaar om te gaan. Dat ging gisteren niet, waardoor Gert in een mineurstemming raakte. Wat schetst mijn verbazing vanmorgen: ik kwam met Bonne binnen en Joe Jackson schalde door het huis! Gert: "Vraag me niet hoe ik het gedaan heb, maar hij doet 't!"

Simone Saarloos

  Sinds januari 2009 weten we dat Gert, man van Simone en baasje van hond Bonne, de ziekte van Alzheimer heeft. Simone schrijft regelmatig over de manier waarop zij met z'n drieën Alzheimer proberen in te passen in hun leven. Lees hier de hele geschiedenis.

`