CZ publiceert ziekenhuistarieven

Aangemaakt op in zorgnieuws / algemeen
Wat kost uw behandeling in het ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum?

Wat kost een bezoek aan de specialist eigenlijk? En hoeveel betaalt u voor een operatie aan neus- of keelamandelen? Veel mensen weten niet wat de prijs is van een behandeling. CZ geeft u graag meer inzicht.

 

Weten waar u voor betaalt

De roep om transparantie in de zorg is enorm. Logisch, want u wilt weten waar u voor betaalt. Verschillende partijen willen daarom dat zorgverzekeraars en ziekenhuizen de tarieven van onder andere ziekenhuisbehandelingen openbaar maken. Zo kunt u de prijzen van verschillende ziekenhuizen van tevoren vergelijken. En kunt u achteraf beter controleren of uw rekening wel klopt.

 

Welke tarieven zijn openbaar gemaakt?

De prijzen van behandelingen die minder kosten dan het hoogste (vrijwillige) eigen risico van € 885,- zijn opgenomen. Want dat zijn de kosten die u zelf moet betalen. U kunt de tarieven gebruiken om te berekenen welke kosten u gaat krijgen. En om de prijzen tussen ziekenhuizen te vergelijken.

 

Met de code van het behandeltraject vindt u de kosten

Het is belangrijk dat u precies weet welke behandeling u krijgt. U kunt het beste de declaratiecode van uw behandeltraject opvragen bij het ziekenhuis. Met die code vindt u in de tarieventool de prijs voor de behandeling in het ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum van uw keuze. 

Soms is het niet mogelijk om vóór de behandeling al te zeggen welke zorg u precies gaat krijgen, omdat tijdens het eerste consult pas bekeken wordt welke behandeling nodig is.

 

Bron: CZ

`