Direct contact opnemen

Waarin onderscheiden wij ons:

Zorg en welzijn

De naam Vastrada is niet voor niets gekozen. De Heilige Vastrada was voorheen weldoenster voor onder andere ouderen. Zorg en welzijn voor de mens op leeftijd waren destijds waardevolle elementen in het leven. In de 21e eeuw is dat onverminderd zo. Zorg én welzijn: dat zijn de elementen waar het bij Vastrada om draait.

Voor alle doelgroepen

Even belangrijk als zorg is het scheppen van een aangename, huiselijke sfeer: een thuis voor iedereen, voor de bewoners zelf en voor steeds meer omwonenden in de wijde omgeving. Het centrum richt zich op alle ouderen in de regio. Dit zijn niet alleen thuiswonende ouderen die prima voor zichzelf kunnen zorgen en prijs stellen op extra gezelligheid of aan huis bezorgde maaltijden. Er kan ook zorg naar wens worden geboden aan ouderen in de comfortabele aanleunwoningen. Vastrada biedt (intensieve) ondersteuning voor ouderen waar nodig. Dat kan zijn vanwege verminderde lichamelijke (somatisch) of geestelijke (psychogeriatrisch) vaardigheden. Vastrada weet goed in te spelen op de wisselende behoeften aan zorg, gezelligheid en ondersteuning. Zij doet dat samen met de andere partners in de 'zorgketen', zoals Zuyderland Thuiszorg, huisartsen, woningverenigingen, het Zuyderland Medisch Centrum, de zorgcentra in de omgeving en de vele - zeer belangrijke - vrijwilligers.

Maaltijden, activiteiten

De vrijwilligers zijn onder meer de kurk waarop de bezorging van maaltijden-aan-huis drijft. Deze service voldoet in de regio aan een grote, toenemende behoefte. Ook zijn de vrijwilligers onmisbaar bij de vele activiteiten die Vastrada organiseert. Vele activiteiten zoals zang, gerechten bereiden, spellen doen en handwerken, maar ook het spelenderwijs op peil houden van de lichamelijke conditie vinden plaats in Vastrada. De sterke band met de leefgemeenschap van Susteren en omgeving blijkt onder meer uit de opkomst bij de Heilige Mis op zondag en het glaasje achteraf. Daarnaast is er wekelijks koersballen en kienen waar veel dorpsgenoten aan deelnemen. Het restaurant is dagelijks geopend van 11.30 tot 13.30 uur en is toegankelijk voor zowel cliënten, bewoners als omwonenden. Daarnaast is het in Vastrada dagelijks mogelijk om boodschappen te doen.

Een thuis voor iedereen

Vastrada is een plaats waar veel ouderen zich thuis voelen. Dat betekent dat bewoners hun appartement zelf kunnen inrichten. Er is oog voor de wensen van ieder individu. Het zorgcentrum beschikt over modern ingerichte ruimten zoals het restaurant, ruime kamers en uitgebreide sanitaire voorzieningen.

Wat is onze visie:

Zuyderland Zorg is een zorgbedrijf waar betrokken professionals ondernemend invulling geven aan de zorgbehoeften van de cliënten. De zorgverlening bestaat uit een persoonlijk en op elkaar afgestemd pakket van wonen, verpleging, verzorging, behandeling en begeleiding/ondersteuning. De zorgvragen van de cliënten bewegen zich op een continuüm van huishoudelijke ondersteuning in de eigen woonomgeving tot en met intramuraal multidisciplinair verleende verpleging en behandeling en palliatieve zorg, in combinatie met service- en dienstverlening. Een adequate woonomgeving omvat daarbij een uitgekiende mix van wonen, zorg en welzijn.

Aangesloten bij

Keurmerken

Faciliteiten

Bibliotheek

Buitenplaats

Eigen inrichting

Gebedsruimte

Gratis parkeren

Huisdieren toegestaan

Kapsalon

Logeerruimte

Mogelijkheid inwonend partner

Parkeermogelijkheden

Pedicure

Televisie

Wifi

Winkel

Maaltijdvoorzieningen

Dieetmaaltijden

Eigen keuze in maaltijden

Keuze in tijd warm eten

Keuze plek om te eten

Keuze vanuit menukaart

Keuzemenu

Restaurant

Restaurant ook voor bezoeker

Medische voorziening

Dementie alzheimer

Diëtist

Ergotherapeut

Fysiotherapie

Geestelijke verzorgers

Logopedist

Ouderen geneeskundige

Psycholoog

Omgeving

Parkeermogelijkheid

Rustige omgeving

Woonwijk

Type zorg

Appartementen

Thuiszorg

Verpleeghuis

Verzorgingshuis

Wooncomplex

Woonzorgcentrum

Zelfstandig wonen

Verzekeraars

CZ

DSW

Menzis

VGZ

Zilveren Kruis Achmea

Meer over deze locatie:

Aantal plaatsen algemeen:

104

Aantal plaatsen langdurig verblijf:

93

Aantal plaatsen palliatieve verblijf:

8

Aantal plaatsen revalidatiezorg:

0

Aantal plaatsen tijdelijke opname:

3

Identiteit / geloof:

Algemeen Christelijk

Leefstijl:

Huiselijk, Gemeenschaps karakter, Respect voor privacy, Betrokken, Respect voor individu, Betrokken

Soort zorg:

Langdurig verblijf, Palliatieve zorg, Tijdelijke opname

Vrijwilligersinzet:

Vrijwilligers bieden opvang, begeleiding en extra service aan cliënten en hun familie. Daarmee helpen zij het verblijf in het zorgcentrum aangenamer te maken. Als vrijwilliger bieden zij een belangrijke aanvulling op de professionele zorg.

Woonvoorziening:

1-prs kamer, 1-prs kmr eigen badkamer, 1-prs appartement, App. echtpaar/partner

Adres en contact