Direct contact opnemen

Waarin onderscheiden wij ons:

Hospice Bethlehem biedt excellente palliatieve zorg aan maximaal 10 gasten die in de terminale fase van hun leven verkeren.
Het Hospice is gehuisvest in een prachtig historisch pand in de oude binnenstad van Nijmegen. Dit pand was ooit eigendom van de Zusters Dominicanessen. Dit genootschap heeft ervoor geijverd het pand te bestemmen voor palliatieve zorg verleend door Hospice Bethlehem.
De gasten worden tijdens hun verblijf intensief verzorgd, verpleegd en begeleid door een team van gespecialiseerde verpleegkundigen aangevuld met een groot aantal getrainde vrijwilligers. Hiermee is 24 uurs zorg gegarandeerd en zijn 7 dagen per week gespecialiseerde verpleegkundigen en vrijwilligers actief om het verblijf voor de gasten en de naasten zo plezierig en comfortabel mogelijk te maken. Het Hospice heeft erkenning als High Care Hospice en de arts die verbonden is aan het Hospice, is gespecialiseerd in palliatieve zorg.

Wat is onze visie:

Palliatief terminale zorg zien wij als een continue en actieve algehele zorg voor ernstig zieke mensen, die medisch gezien niet meer kunnen genezen.

Een zorg, waarin de behandeling, verpleging en begeleiding gericht is op het verlichten van pijn en andere klachten. Een zorg, waarbij de gast begrip ervaart voor zijn psychische en sociale problemen, gehoor ondervindt voor zijn vragen over zingeving. Een intense zorg waarvan het doel is dat elke gast zich zo comfortabel mogelijk voelt.

Elke gast is welkom in het hospice. Afhankelijk van zijn behoeften en wensen op het gebied van culturele en levensbeschouwelijke waarden, worden deze ingepast in de zorg. Vanuit een verbondenheid met Stichting Kalorama werken we in hospice Bethlehem vanuit een algemeen christelijke levensovertuiging.

Faciliteiten

Eigen inrichting

Gebedsruimte

Huisdieren toegestaan

Internet op verblijf

Logeerruimte

Vervoersdienst

Maaltijdvoorzieningen

Dieetmaaltijden

Keuze in tijd warm eten

Keuzemenu

Keuze plek om te eten

Restaurant

Restaurant ook voor bezoeker

Medische voorziening

Geestelijke verzorgers

Huisarts

Palliatieve terminalezorg

Omgeving

Bos of park

Centrum

Parkeermogelijkheid

Type zorg

Kleinschalig wonen

Verpleeg- en behandelcentrum

Verpleeghuis

Verzekeraars

CZ

DSW

Menzis

VGZ

Zilveren Kruis Achmea

Meer over deze locatie:

Aantal plaatsen algemeen:

10

Aantal plaatsen langdurig verblijf:

0

Aantal plaatsen palliatieve verblijf:

10

Aantal plaatsen revalidatiezorg:

0

Aantal plaatsen tijdelijke opname:

0

Identiteit / geloof:

Algemeen

Leefstijl:

Betrokken, Huiselijk, Informeel, Respect voor privacy, Spiritualiteit, Respect voor individu, Kleinschalig wonen

Soort zorg:

Palliatieve zorg

Vrijwilligersinzet:

Vrijwilligers nemen in hospice Bethlehem een belangrijke plaats in. Door onze 125 vrijwilligers kunnen wij onze gasten en naasten veel extra aandacht geven. Dat wordt enorm gewaardeerd.

Vrijwilliger worden op verschillende plaatsen ingezet, naar gelang de eigen voorkeur, ervaring en mogelijkheden.

Woonvoorziening:

1-prs kamer

Adres en contact