Dagelijkse Gezondheidstips

Aangemaakt op in blog / algemeen

Op onze facebookpagina geven we elke dag een gezondheidstip. Deze tips zijn makkelijk op te volgen en verrijken je leven op gebied van gezondheid, welzijn en levensvreugde.Heeft u zelf een tip? Zet deze dan op onze facebookpagina en deel deze met onze volgers.Hier volgen de dagelijkse gezondheidstips van deze week:

1. Zeg elke dag tegen jezelf dat je de honderd haalt!

Of een ander mantra waardoor je daar meer kans op hebt. Zoals: ‘ik raak mijn overgewicht kwijt.’ “Als je ergens in gelooft en er elke dag even bij stilstaat, ben je er meer op gefocust en is de kans van slagen groter,” zeggen artsen. Zo zegt een bijna-honderd-jarige elke dag tegen zichzelf dat hij de kracht heeft om gezond en gelukkig te zijn. “Dat is uitgekomen en het heeft me niets gekost.”

2. Zorg dat je lekker in slaap valt!

Vind je het lastig om snel in slaap te vallen? Zet dan twee uur voor je naar bed gaat alle elektronische apparaten uit - dus ook de TV!. Dim ook alle heldere lichten in huis. En vermijd het om nog eens je e-mail te checken, lees in de plaats daarvan liever een goed boek.

3. Trampolinespringen!

Trampolinespringen houd je op een gezonde en vrolijke manier in beweging en het is kinderlijk eenvoudig! Met trampolinespringen kun je zelf de intensiteit bepalen, waardoor het geschikt is voor iedere leeftijd. Trampolinespringen helpt je om af te vallen, activeert het je lymfesysteem, het is vriendelijk voor je rug en tussenwervelschijven, je traint al je spieren, het is niet belastend voor je gewrichten en je krijgt een verbeterde houding en bloedsomloop. Dus heb je een trampo in de tuin? Spring mee!

4. Goed kauwen!

Je moeder zei het vroeger al en weet je: ze heeft gelijk. Onze spijsvertering is een ingewikkeld, maar doeltreffend proces wat met kauwen in gang wordt gezet. Enzymen doen hun werk en onze hersenen worden geïnformeerd over het eten wat we binnenkrijgen. . Door goed te kauwen kun je aandoeningen zoals het prikkelbaar darmsyndroom en een opgeblazen gevoel in de buik voorkomen. En je maag breekt makkelijker kleine brokken af. Het kauwen speelt ook een rol bij de mate van verzadiging die we ervaren. Dus geen hap-slik-weg meer!

5. Verstop je afstandsbediening!

Dan kun je 200 calorieen per dag extra verbruiken. Alle beetjes helpen...of je kunt de tv uitzetten en helemaal iets anders gaan doen.

6. Gebruik restjes fruit en groente voor een smoothie!

Die banaan die eigenlijk te bruin is, of die appel die eigenlijk te zacht is...niet weggooien! Gebruik dit met andere restjes uit je koelkast voor een supergezonde smoothie. Voeg wat sap, noten, yoghurt of honing toe naar smaak. Dit kan niet misgaan! Deel jouw lekkerste recept met ons.

7. Lachen als een boer met kiespijn!

Zelfs als het huilen je nader staat dan het lachen, kan het helpen om een lach op je gezicht te zetten. Ook een niet gemeende lach zet stress-verlagende processen aan in je lichaam. Je gaat je vanzelf beter voelen.

Mirjam van Genugten

Mirjam is redacteur bij KiesvoorjeZorg en schrijft regelmatig over onderwerpen in de zorg of de maatschappij in het algemeen.

`