Veiliger met een persoonlijke alarmknop

Aangemaakt op in blog / algemeen

Ben je verantwoordelijk voor iemand die slecht ter been is, soms misschien verward is en aan de wandel gaat of een andere situatie waarin snelle actie geboden is? Dan is een persoonlijke alarmknop een goede oplossing.

Wat is een persoonlijke alarmknop en wat heb je er aan?

Een persoonlijke alarmknop zorgt ervoor dat hulp en zelfs hulpdiensten, met één knop te bereiken zijn. In geval van nood, is één druk op de knop voldoende voor het apparaatje om te bellen naar de vooraf ingestelde contacten.

Er zijn verschillende alarmknoppen op de markt, sommige kun je zelfs aanschaffen met een monitoringsdienst erbij. Het hangt af van je specifieke situatie, welke oplossing voor jou ideaal is.

Waarom een persoonlijke alarmknop?

 1. Je hebt de alarmknop altijd bij je
  Een mobiel neem je misschien niet mee naar het toilet of bij het bakken van een eitje in de keuken. Een alarmknop wordt – met een koordje – om de nek gedragen. Zo weet je zeker dat de knop kan worden ingedrukt in geval van nood. Daarnaast hoeft maar één knop in te worden gedrukt. Met een mobiele telefoon kost het veel meer moeite om iemand aan de lijn te krijgen.
   
 2. Gemakkelijk gevonden worden in een noodsituatie
  Je kunt natuurlijk nooit precies weten waar een noodsituatie zal gaan ontstaan. Tijdens het boodschappen doen of een andere wandeling. Een alarmknop met GPS-tracker zorgt ervoor dat de juiste locatie snel kan worden gevonden. Bij het drukken op de knop, wordt die namelijk meegezonden.  
   
 3. Handsfree gesprekken aannemen
  Sommige alarmknoppen kunnen ook inkomende gesprekken aannemen. Zo kun je toch eerst checken of er niet per ongeluk op de knop is gedrukt, voordat alle hulptroepen op gang komen.

  Ook dit werkt anders dan bij een gewone mobiele telefoon, omdat de inkomende gesprekken altijd handsfree worden aangenomen. Zeker bij een noodsituatie, is fijn dat iemand het apparaat niet vast hoeft te houden.

 

Kortom, een persoonlijke alarmknop, geef een veilig gevoel en ís ook feitelijk veiliger. Het gemak waarmee bij een noodsituatie de juiste mensen kunnen worden gewaarschuwd, maakt dit de aankoop van het apparaatje waard.

`