Wat ga jij doen in december?

Aangemaakt op in blog / algemeen

December komt met rasse schreden naderbij. Het is de tijd van gezelligheid, samenzijn en rijmelaarij…

 

En, de tijd om weer eens goed onze zorgverzekering onder de loep te nemen. Wat verandert er in het nieuwe jaar? Welke zorg verwachten we nodig te hebben en kunnen we minder premie betalen? Ieder jaar zoeken miljoenen Nederlanders op vergelijkingssites naar de beste optie voor hun zorg.

 

Vergelijken

En we vergelijken wat af. Iedereen kent de vergelijkingssites voor verzekeringen, telefoonabonnementen en vakantiebestemmingen. De gemiddelde Nederlander sluit geen abonnement of verzekering meer af zonder eerst deze sites grondig bestudeert te hebben. Uit eten? Eerst even online kijken.

 

Voor zoiets belangrijks als onze eigen zorg, vergelijken we er minder op los. Hoe vinden we een nieuwe zorgverlener? Het advies van de huisarts of de buurvrouw speelt dan nog een grote rol. Heel goed, we kennen deze mensen, we vertrouwen ze en nemen graag hun advies mee. Maar waarom kijken we dan toch nog niet even verder? Eens even kijken of de vergelijkingssite voor de zorg nog wat meer informatie te bieden heeft. Zodat je zelf nog meer informatie kan vergaren om de juiste keuze voor JOU te kunnen maken.

 

Tijd voor je zorg

Maak deze december eens tijd voor je zorg. Vraag je eens af of je nog wel blij bent met je huisarts, je tandarts, het verzorgingstehuis of de thuiszorg hulp. Heeft een andere fysiotherapeut bij je in de buurt misschien net wat meer te bieden? Vraag jezelf af wat je belangrijk vindt? Het gemak van de locatie, de faciliteiten of juist het team? Een vast gezicht of afwisseling van deskundigheid? Allemaal factoren die belangrijk zijn bij je keuze.

 

Ik weet nog dat ik jaren geleden hier kwam wonen en ik geen idee had hoe op zoek te gaan naar een goede tandarts. Mijn netwerk van bekenden was erg klein en ik had geen idee waar ik moest beginnen. Ik had al op heel wat sites geklikt en was het overzicht helemaal kwijt. Welke tandarts had nu ook weer die mondhygiëniste in de praktijk? Weer terug naar Google. Kon ik die eerste sites niet meer vinden….het schoot niet op. Uiteindelijk had ik zelf een heel spreadsheet gemaakt met de aspecten die ik belangrijk vond en de praktijken in de buurt die daar wel of niet aan voldeden.

 

Toen ik later hoorde van KiesvoorjeZorg.nl moest ik meteen terugdenken aan dat moment. Op deze site zie je in een oogopslag 3, 4 of 5 geselecteerde praktijken met al hun voorzieningen op een rijtje! Zo makkelijk kan het dus ook! Had ik dat toen maar geweten.

 

Deze december ga ik nog een keer de tijd nemen om te bedenken of ik van zorgverlener wil veranderen. Eens kijken hoe die markt inmiddels weer veranderd is. Zijn er nieuwe praktijken die beter zijn? Het excel programma ga ik niet meer openen….Ik weet nu waar ik moet zijn….

 

Op KiesvoorjeZorg.nl kun je zorgverleners in Nederland vinden en vergelijken. Deze zorgvergelijker biedt een duidelijk overzicht van bepaalde zorgverleners in uw omgeving en hoe ze zich van elkaar onderscheiden. Zorgverleners kunnen zich presenteren en vertellen je waar ze trots op zijn en waar ze voor staan. Bij sommige categorieën is er ook een beoordeling van de diensten van de praktijk.  

Mirjam van Genugten

Mirjam is redacteur bij KiesvoorjeZorg en schrijft regelmatig over onderwerpen in de zorg of de maatschappij in het algemeen.

`