Zo maak je wat van de quarantaine

Aangemaakt op in blog / algemeen

Restaurants zijn dicht, supermarkten zijn leeg en de straten zijn uitgestorven. Het thuis-blijf advies van Rutte wordt gelukkig aardig serieus genomen. Hoe kun je deze tijd nou productief gebruiken? Wij hebben wat tips. 

 

1.    Luister een podcast

 

Podcasts zijn helemaal hip. Op Spotify zijn ze te vinden, maar ook op Radioviainternet en andere online platforms. Tijdens de quarantaine zit je waarschijnlijk maar een beetje voor je uit te staren, terwijl je de bizarre tijd waarin wij nu leven aan het overdenken bent. Hoe lekker is het als je dit kan doen met een Podcast op de achtergrond?

 

Tip: “Man, man, man de podcast”. Een podcast waarin drie mannen elke week een ander onderwerp bespreken en vertellen hoe mannelijk zij daarin eigenlijk zijn. Neem bijvoorbeeld de aflevering over Gadgets, waarin Chris vertelt dat hij zelf een gadget had kunnen zijn. Hij zou kunnen worden gebruikt als Google Home: ‘Wist je dat het vogeltje van Twitter Larry heet?’

 

2.    Leer een instrument bespelen

 

Terwijl je thuis zit is het – als je geen kinderen hebt – wel heel erg stil om je heen. Oplossing: Leer een instrument bespelen. Het is leuk om te kunnen en jezelf makkelijk aan te leren in de zeeën van tijd die je hebt.

 

Tip: Ik zou willen zeggen piano, maar die is moeilijk aan te schaffen als je er thuis nog geen hebt staan. Als dat het geval is, bestel een gitaar. Bij bol.com of een andere online webwinkel gigant zijn ze voor een paar tientjes al te krijgen. Op YouTube zijn er instructies te vinden over hoe je gitaar moet spelen. 

 

3.    Begin aan een serie op Netflix

 

Deze quarantaine is perfect geschikt om de serie waaraan je ooit een keer bent begonnen af te maken. Vaak begin je aan een serie, maar krijg je het toch te druk met andere dingen die om je heen gebeuren. Tijdens deze 3 weken thuis kan je om de verveling tegen te gaan je serie afkijken, of aan een nieuwe serie beginnen.

 

Tip: Er zijn zoveel goede Netflix series, we hebben eigenlijk 5 jaar thuis-quarantaine nodig om alle toffe series te kunnen kijken. Maar voor deze 3 weken is de serie Friends. Goed genoeg. 5 personages met ieder een uniek karakter. Hilarisch om naar te kijken en hoe vaak je de serie ook kijkt, het blijft grappig. Het is een typische serie met humor voor iedereen, en het heeft 10 seizoenen. Genoeg om de quarantaine tijd mee te doden. 

 

4.    Lees een boek

 

Met de opkomst van de smartphones en daarbij de sociale media worden boeken vaak naar de achtergrond geschoven. In plaats van voor het slapen gaan nog even een hoofdstukje van je favoriete boek te lezen, lees je nu vaak nog even snel het laatste nieuws op je telefoon. Of je checkt nog even je appjes, want je mag natuurlijk niks missen in je sociale kringen. Maar nu zit iedereen thuis, dus heeft eigenlijk niemand meer iets nieuws te melden. Dé gelegenheid om je stoffige boek weer van het nachtkastje te pakken.

 

Tip: ‘Tirza’ van Arnon Grunberg. Een geweldig roman waarin de grens tussen liefde en loslaten wordt opgezocht. Jörgen Hofmeester is vader van Tirza. Alles is koek en ei, totdat Tirza een partner krijgt die sprekend lijkt op Mohammed Atta…

 

5.    Speel een spel

 

Deze weken thuis bieden ook een goede gelegenheid voor wat quality time met je partner of gezin. Trek weer eens een leuk en ouderwets bordspel uit de kast. Open er een lekkere fles wijn bij en laat de spelletjes-avond maar beginnen. 

 

Tip: ‘Stenen Tijdperk’ van 999 games. Dit is een spel dat in de eerste instantie lastig lijkt, maar uiteindelijk valt het reuze mee. Informatie over het spel vind je in de speldoos, maar ook op YouTube staan filmpjes met uitleg. Voor jonge kinderen is dit spel minder geschikt, daarvoor zou ik gewoon het spel mens-erger-je-niet aanraden.

 

6.    Begin aan een online-cursus

 

Nu we met z’n allen niet meer naar buiten mogen wordt het een beetje moeilijk om cursussen buiten de deur te volgen. Maar gelukkig worden de meeste cursussen ook online gegeven! Op bijvoorbeeld Vakantieveilingen zijn er vele online-cursussen te koop voor bijna geen geld. Van een Spaanse taalcursus tot een cursus beleggen.

 

Tip: Online kookcursus. Eten maken is een van de weinige dingen die gewoon doorgaat in deze gekke tijd waarin alles stil lijkt te liggen. Een kookcursus komt daarom altijd goed van pas. Let wel op of alle benodigdheden nog in de supermarktschappen te vinden zijn…


 

 

7.    Grote schoonmaak

 

Opruimen is een van de meest tijdrovende activiteit. Dit is ook de reden dat je deze klus vaak laat schieten. Je bent druk met je werk, je kinderen, je vrienden, en ga zo maar door. Tijdens deze quarantaine geen excuses meer.

 

Tip: Zoek die rommelige kast eens uit. Iedereen heeft een kast of la waar alle troep die je vindt blindelings in wordt gegooid. Hoeveel rotzooi kan er de prullenbak in?

 

Hoe doe jij dat? 

 

Nu we met z’n allen zoveel mogelijk binnen blijven ligt de verveling op de loer. Het is lastig om de hele tijd bezig te blijven: hoe kom jij deze quarantaine door? 


 

`