Zorg is ingewikkeld, jij als zorgverlener maakt het beter

Aangemaakt op in blog / algemeen
Niet elke site maakt het leven voor consumenten gemakkelijker

Er was een tijd dat de zorg in Nederland voor zorgzoekenden veel simpeler was. Jawel, er was minder vrijheid dan nu, bij de keuze voor een zorgverlener. Maar het betekende ook dat je als consument veel minder kennis hoefde te hebben: de artsen besloten wel voor je waar je het beste terecht kon.

 

Die goede oude tijd is voorbij.

 

Niet alleen is zorg voor de gemiddelde Nederlander veel duurder geworden, inclusief torenhoge eigen risico’s. Maar ook veel complexer. Een verwijzing naar een psychiater of psycholoog van de huisarts is slechts het begin van een zoektocht naar niet alleen iemand waarmee je voldoende klik hebt, maar ook het uitzoeken of je verzekering kosten wel dekt en hoeveel en natuurlijk of de psycholoog of psychiater in kwestie de therapieën biedt die aansluiten bij jouw hulpvraag.

Google is je vriend

Google speelt in het pad dat consumenten bewandelen naar zorg ook een steeds grotere rol. Van zoektochten naar symptomen en het vinden van de meest verschrikkelijke (en in veel gevallen foutieve) diagnoses, tot het vinden van de juiste zorgverlener.

 

Of dat nu gaat om medische of cosmetische ingrepen: de patiënt van toen, is de consument van nu en ook in de zorg kunnen zorgverleners niet heen om de impact van keuzevrijheid (en daarmee verwarring) en het internet.

Geen papier

En zelfs als de consument zich een weg weet de banen door de wirwar aan informatie die online beschikbaar is en bij de juiste zorgverlener terechtkomt, is daarmee de kous niet af. Want wie leest nu eigenlijk nog die artsenbrieven en papieren informatie? Voor een ingreep Google je even wat er allemaal bij komt kijken, waar je op moet letten en lees je je in om goede vragen te kunnen stellen.

 

Is dat een goede ontwikkeling? Dat is eigenlijk niet zo relevant. Het is simpelweg de werkelijkheid. En met die werkelijkheid heb je als zorgverlener gewoon te maken.

Je site moet wel helpen

Veel zorgverleners en instanties hebben in 2017 dan ook een eigen website, daar bieden zij informatie, inzicht in de organisatie en de processen waar consumenten mee te maken krijgen. Maar dat online landschap van zorginstanties en –verleners is nogal divers. Laat ik duidelijker zijn: niet elke site maakt het leven voor consumenten gemakkelijker.

 

De websites reflecteren vaak de interne organisatie. Hoe groter de organisatie, hoe logger de site. Hoe kleiner de organisatie, hoe minder informatie er te vinden is. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op deze regel, maar een kleine zoektocht op Google leert algauw dat die enkel de regel bevestigen.

Wij helpen graag

De vrijheid die consumenten hebben om de juiste zorg te kiezen is een mooi goed. Maar het landschap verwart soms meer dan dat het duidelijkheid schept. Van research naar de eigen symptomen, tot het moment dat men een huisarts inschakelt, op weg naar de specialist en inzicht in de behandelingsmogelijkheden: het is nogal wat.

 

Zo is KiesvoorjeZorg ook geboren: hoe kunnen wij consumenten helpen om geïnformeerd op pad te gaan en de juiste zorg te vinden, bij de juiste zorgverlener. KiesvoorjeZorg deelt voor dat doel informatie die relevant is voor zowel consumenten als zorgverleners en –instellingen, maar helpt middels onze speciale zoekmachine ook om zorgverleners te vinden. Dat kan zowel op basis van harde eisen (het type zorg dat nodig is, de locatie en meer) als op basis van zachtere eisen (de omgeving, gemak van parkeren, op termijn klantrecensies en meer).

En dat kan ook gratis

Zorginstellingen en zorgverleners melden zich gratis aan voor een basisaccount bij ons en worden opgenomen in onze zoekmachine. Je krijgt een eigen pagina op KiesvoorjeZorg en kunt daar basisinformatie kwijt die consumenten kunnen gebruiken om je te leren kennen. Natuurlijk verwijzen we door naar de eigen website als je die al hebt en heb je nog geen eigen webstek, dan kunnen we die (voor een fatsoenlijk bedrag) voor je maken. Kies je voor een Premium account dan heb je nog veel meer mogelijkheden en opties.

Meld je vandaag nog aan

Wil je meer weten over wat kiesvoorjeZorg voor je kan doen of je direct gratis aanmelden? Kijk dan direct hier. Help consumenten om je te vinden en zorg dat ze goed geïnformeerd zijn. Niet alleen over jou, maar over de zorg die voor hen beschikbaar is. Wij helpen jou, zodat jij hen nog beter van dienst kan zijn.

 

 

Meld je nu aan voor een gratis account van KiesvoorjeZorg >>

`