Terug
Direct contact opnemen

Waarin onderscheiden wij ons:

Vlak bij het centrum van het bosrijke dorp Son en Breugel ligt Berkenstaete. Met ruim opgezette en gevarieerde, maar vooral praktisch ingedeelde appartementen. In het hart van Berkenstaete ligt de levendige Plaetse met zitjes, een podium voor optredens, een restaurant, kapper, winkeltje en andere voorzieningen. Kortom: alle mogelijkheden voor onbezorgd en eigentijds wonen zoals ú dat wilt.

Berkenstaete hoort bij complex ABC-Staete: drie gebouwen met de namen Acaciastaete, Berkenstaete en Cederstaete. 

Een nieuw en eigentijds woonzorgconcept.Zorg op maat, nu of in de toekomst.Voor de huurders van Domein in Acaciastaete zijn er volop mogelijkheden voor zorg op maat van Archipel.De huurappartementen van Berkenstaete zijn voor mensen met een 24-uurs zorgindicatie. Daarnaast zijn er drie groepswoningen die plaats bieden aan dertig mensen met dementie.Cederstaete bestaat uit zelfstandige koop/huurappartementen, waarvan Archipel mede-ontwikkelaar is. Ook hier kan Archipel uiteraard zorg op maat bieden.

De appartementen in Berkenstaete en deels ook in Acaciastate worden toegewezen aan mensen die gekozen hebben voor het Volledig Pakket Thuis (VPT). Hiermee kan met een 24-uurs zorgindicatie zelf de regie gevoerd worden over de invulling van de zorg- en dienstverlening. Ook als u niet in Berkenstaete woont en behoefte heeft aan alarmering, Zorg aan Huis of aan opvang overdag, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Bewoners van de andere appartementen in Acaciastaete en Cederstaete kunnen (24-uurs)zorg ontvangen van Archipel.

Wat is onze missie:

Archipel biedt zorg, welzijn en wonen. We hebben een breed aanbod aan zorgvormen en zijn specialisten in de zorg voor bijzondere doelgroepen. We zijn ervan overtuigd dat wij alleen een gelijkwaardig relatie opbouwen met cliënten als zij hun eigen keuzes kunnen maken.

Intensief samenwerken vinden we belangrijk. Onderling en met de omgeving. Met de wijk, zodat bewoners zich vertrouwd voelen, maar zeker ook met familie. Onze medewerkers zijn het gezicht van Archipel. Zij nemen verantwoordelijkheid en krijgen alle ruimte om zichzelf te ontplooien. Zij zijn de basis van onze kwaliteit.

Wat is onze visie:

Een belangrijk onderdeel uit de visie van Archipel Berkenstaete is het in regie plaatsen van de cliënt. Het is onze diepe overtuiging dat wij alleen een respectvolle relatie opbouwen met cliënten als zij de regie in eigen hand houden

Respect is een belangrijke waarde voor Archipel. Dat blijkt dagelijks, uit de ontmoeting tussen medewerker en cliënt, tussen cliënten onderling en tussen medewerkers. We erkennen eigenheid en laten iedereen in zijn waarde. Maar we voelen ons ook verbonden en staan klaar waar en wanneer dat nodig en gewenst is.

Zo lang mogelijk midden in het leven staan, door zelf te doen wat u kunt en wilt. Dat noemen wij ‘de regie in eigen hand houden'. We ondersteunen en stimuleren cliënten, omdat uiteindelijk iedere cliënt zich het prettigst voelt bij eigen keuzes kunnen maken. Waar cliënten niet zelf die keuzes kunnen maken, zoeken wij nauw contact met de familieleden/contactpersonen.

 

Faciliteiten

Eigen inrichting

Huisdieren toegestaan

Internet

Kapsalon

Logeerruimte

Maaltijdenservice op verblijf

Mogelijkheid inwonend partner

Was- en linnenverzorging

Winkel

Maaltijdvoorzieningen

Maaltijdservice

Restaurant

Restaurant ook voor bezoeker

Medische voorziening

Diëtist

Ergotherapeut

Fysiotherapie

Psycholoog

Omgeving

Centrum

Parkeermogelijkheid

Rustige omgeving

Vlakbij hotel

Winkels

Woonwijk

Type zorg

Verpleeghuis

Verzorgingshuis

Zelfstandig wonen

Verzekeraars

CZ

DSW

Menzis

VGZ

Meer over deze locatie:

Aantal plaatsen algemeen:

90

Aantal plaatsen langdurig verblijf:

99

Aantal plaatsen palliatieve verblijf:

0

Aantal plaatsen revalidatiezorg:

0

Aantal plaatsen tijdelijke opname:

2

Identiteit / geloof:

Algemeen

Leefstijl:

Huiselijk, Informeel, Respect voor privacy, Respect voor individu, Kleinschalig wonen

Soort zorg:

Anders namelijk,, Zorg op Maat

Vrijwilligersinzet:

Binnen Berkenstaete zijn veel vrijwilligers actief. Zij ondersteunen bij diverse zaken. Dit varieert van het bezoeken van cliënten tot het schenken van koffie/thee en van de ondersteuning bij het organiseren van activiteiten tot het helpen bij de maaltijden.

Woonvoorziening:

1-prs appartement

Adres en contact