Terug
Direct contact opnemen

Waarin onderscheiden wij ons:

Het Lorentzhuis biedt 86 mensen met dementie een veilige plek om te wonen. Zij wonen in kleine, vaste groepen bij elkaar en hebben per groep hun eigen huiskamer. Daarnaast hebben zij allen hun eigen appartement.

De belevenis-nissen maken het Lorentzhuis tot een bijzondere locatie: het zijn plekjes die met een thema zijn ingericht en waar mensen oude tijden kunnen herbeleven. Denkt u bijvoorbeeld aan de keuken, de kinderkamer, de kroeg, de bioscoop, de trein en het kapelletje.

Op de begane grond is de Orangerie het trefpunt voor alle bewoners en bezoekers van het besloten gedeelte. Het is met gezellige zitjes ingericht, er is een fietshoek en de tovertafel staat er. Ook is er een kapsalon. Dementheek het Breinplein herbergt alle materialen die geleend kunnen worden door iedereen die de zorg heeft voor iemand met dementie. Vanuit de Orangerie wandelen mensen zo de tuin in. Hier kunnen ze actief aan hun conditie werken, wat tuinieren of heerlijk op het terras zitten.

Een klein deel van de appartementen wordt verhuurd aan mensen met een indicatie voor zorg en verblijf die niet lijden aan dementie. Gasthuis Middachten in het Lorentzhuis biedt opvang aan mensen die tijdelijk verblijf nodig hebben.

Het restaurant, met terras, de tuin en alle voorzieningen van het Lorentzhuis zijn toegankelijk voor oudere buurtbewoners.

Wat is onze visie:

Innoforte is een bloeiende en financieel gezonde organisatie, diep geworteld in de wijken van Rheden, Rozendaal en omstreken. In en vanuit onze lokale verankering in wijken en buurten ondersteunen wij ouderen mét en zonder zorgvraag om te leven zoals zij dat wensen. Wij respecteren hun keuzes en helpen hen waar nodig deze voor zichzelf te bepalen. Al vragen stellend en observerend, kijken en luisteren wij goed naar wat onze cliënten echt willen en spelen hier gastvrij en flexibel op in. Een (w)aardige oude dag is daarbij ons motto. Dit doen wij samen met mantelzorgers en vrijwilligers. Doordat we kleinschalig werken, kennen wij onze cliënten en kennen onze cliënten ons. Tezamen met onze professionaliteit en grote betrokkenheid, biedt dit vertrouwen en geeft het rust.

Faciliteiten

Eigen inrichting

Huisdieren toegestaan

Logeerruimte

Terras of balkon

Medische voorziening

Dementie alzheimer

Omgeving

Parkeermogelijkheid

Woonwijk

Type zorg

Thuiszorg

Verpleeghuis

Verzorgingshuis

Woonzorgcentrum

Verzekeraars

Menzis

Meer over deze locatie:

Aantal plaatsen algemeen:

119

Aantal plaatsen langdurig verblijf:

86 PG + 26 Verzorgd Wonen

Aantal plaatsen palliatieve verblijf:

n.v.t.

Aantal plaatsen revalidatiezorg:

n.v.t.

Aantal plaatsen tijdelijke opname:

7

Identiteit / geloof:

Algemeen

Leefstijl:

Gemeenschaps karakter, Betrokken, Huiselijk, Informeel, Respect voor privacy, Respect voor individu

Soort zorg:

Langdurig verblijf, Tijdelijke opname

Vrijwilligersinzet:

Vrijwilligers maken het mogelijk om activiteiten te organiseren. Zij geven extra aandacht in de huiskamers of doen wat leuks met een bewoner. 

Woonvoorziening:

1 prs appartement, App. echtpaar/partner, Kleinschalig (6-8 pers.)

Adres en contact